Nästa kursstart!


Vi har nu satt datum för ny kursstart den 26 juli 2024. All teoriundervisning sker online. De praktiska dagarna sker på Vedic i Leksand.

Datum för den Förberedande kursen: 26-28 april samt 24-26 maj 2024

Välkommen att skicka in din ansökan redan nu:

vedicakupunktur@gmail.com


Kinesisk medicin för djur


Vi är glada att kunna erbjuda denna omfattande utbildning i kinesisk medicin för djur. Utbildningen har fokus på häst, hund och katt. De behandlingstekniker som lärs ut under utbildningen är akupunktur, laserakupunktur, akupressur, tu ina och medicinsk laser. Detta är en påbyggnadskurs för dig som redan har en grundutbildning i kinesisk medicin på antingen människa eller djur.
Utbildningen sker på svenska vilket, innebär att även elever från Danmark, Norge och Finland kan ta del av undervisningen.

 

Saknar du grundutbildning i kinesisk medicin?

 

Då många som redan arbetar med djur men saknar grundutbildning i kinesisk medicin visat stort intresse att gå kursen har vi skapat en förberedande extrakurs som möjliggör att du kan komma in på kursen.

 

Läs mer om den förberedande kursen längre ner!


 

Kursen "Kinesisk medicin för djur" är fördelad över tre terminer. Under de två första terminerna sker all undervisning och praktik och den tredje terminen är avsatt för elevernas självstudier och inlämning av hemuppgifter samt examensarbete.


Kinesisk medicin hund/katt/häst: omfattar 200 timmar lärarledda föreläsningar för hund, katt och häst. Teoriundervisningen sker online.
8 timmar per dag fredag, lördag, söndag x 5 tillfällen per termin.


Praktiken omfattar 64 timmar: 4 dagar hund/katt och 4 dagar häst sker på Vedic Akupunkturskola/stall.

 

Några av momenten som ingår är: Introduktion behandlingstekniker akupressur, laserakupunktur och akupunktur. Meridianer och akupressur/akupunkturpunkter. Undersökningsmetoder. Personlighetstyper för hund, katt och häst. Behandlingsförslag av vanligt förekommande besvär. Kost och diet. Se hela upplägget under fliken studieplan.


Basmedicin
hund/katt/häst

Utöver akupunkturdelen tillkommer 6 stycken online föreläsningar i Basmedicin för hund, katt och häst som undervisas av Åsa Ekman. Varje föreläsning är 3 timmar lång.Lärare

 

Huvudlärare för katt och hund: Eva-Marie Janelo Dipl. Akupunktör, Certifierad laserterapeut och Certifierad Small Animal Practitioner (Tallgrass North America). 


Huvudlärare för häst: Åsa Ekman

Åsa ansvarar också för undervisningen i basmedicin: anatomi, fysiologi och sjukdomslära.Kostnaden för hela utbildningen:
är 45 000 SEK exklusive moms (56 250 SEK inklusive moms).

Vedic samarbetar med Human finans, möjlighet till räntefritt lån finns. Se mer: https://www.humanfinans.se/vedic-akupunktur.htm

Anmälningsavgift: 2000 kr till bg. 5095-0351


Lista på obligatorisk och rekommenderad kurslitteratur skickas till dig i samband med din intresseanmälan.

 

För mer information samt intresseanmälan kontakta Susanne Körnvik på Tel. 073 053 51 44 alternativt vedicakupunktur@gmail.com

 

 

Förberedande extrakurs för dig som saknar grunderna i kinesisk medicin.


Denna förberedande kurs består av 42 timmar lärarledda föreläsningar online (2 x 3 dagar). 

 

Självstudietimmar ca 100 timmar

 

Har du sedan tidigare någon utbildning inom djurområdet tex hund/hästmassör, hund/häst fysioterapeut, hundfrisör, djurhomeopat etc är du välkommen att ansöka till denna förberedande kurs.

 

 

Kostnad Förberedande extrakurs: 6000 kr ex moms


Lärare: Eva-Marie Janelo & Susanne Körnvik

 

Recension från en av de tidigare deltagarna på den förberedande kursen:

 
"Den förberedande kursen har varit mycket inspirerande att gå och jag längtar till kursstart av den längre utbildningen! 

Jag har en del kunskap om kinesisk medicin sedan tidigare men tack vare den tydliga, väl genomtänkta presentationen och alla övningar så har jag fått klarhet i många saker och är bättre rustad att använda kunskaperna i praktiken. 

Utbildningen rekommenderas varmt för alla som vill gå en seriös och gedigen utbildning."

 

För mer information samt intresseanmälan kontakta Susanne Körnvik på Tel. 073 053 51 44 alternativt vedicakupunktur@gmail.com