Kinesisk medicin för djur


Vi är glada att nu kunna erbjuda utbildning i kinesisk medicin för djur; akupunktur, akupressur, tu ina och laser. Vi har fokus på hund, katt och häst. Detta är en påbyggnadskurs för dig som redan har en grundutbildning i tcm på antingen människa eller djur.
Utbildningen sker på svenska vilket, innebär att även elever från Danmark, Norge och Finland kan ta del av undervisningen.


Kursstart 20 januari 2023. All teoriundervisning sker online. De praktiska dagarna sker på Vedic i Leksand.


NYHET!! Förberedande extrakurs för dig som saknar grunderna i TCM!!

Då många som redan arbetar med djur men saknar grundutbildning i TCM visat stort intresse att gå kursen har vi nu skapat en förberedande extrakurs för dig som behöver lära dig grunderna i TCM. Denna förberedande kurs består av totalt 6 dagars utbildning online (2 x 3 dagar)

Har du sedan tidigare någon utbildning inom djurområdet tex hund/hästmassör, hund/häst fysioterapeut, hundfrisör, djurhomeopat etc är du välkommen att ansöka till denna förberedande kurs.

 

Datum Förberedande kurs:18-20 november samt 16-18 december 2022


Recention från från en av deltagarna:

 

"Den förberedande kursen har varit mycket inspirerande att gå och jag längtar till kursstart av den längre utbildningen! 

Jag har en del kunskap om kinesisk medicin sedan tidigare men tack vare den tydliga, väl genomtänkta presentationen och alla övningar så har jag fått klarhet i många saker och är bättre rustad att använda kunskaperna i praktiken. 

Utbildningen rekommenderas varmt för alla som vill gå en seriös och gedigen utbildning."

 

Kostnad Förberedande extrakurs 6000 kr ex moms


Lärare: Eva-Marie Janelo


Kursen "Kinesisk medicin för djur" är fördelad över tre terminerdå och den tredje terminen är avsatt för elevernas självstudier och inlämning av hemuppgifter.


Kinesisk medicin hund/katt/häst: omfattar 198 timmar lärarledda föreläsningar för hund, katt och häst. Teoriundervisningen sker online.
8 timmar per dag fredag, lördag, söndag x 5 tillfällen per termin.


Praktiken omfattar 64 timmar: 4 dagar hund/katt och 4 dagar häst sker på Vedic Akupunkturskola/stall.


Några av momenten som ingår är: Introduktion behandlingstekniker akupressur, laserakupunktur och akupunktur. Meridianer och akupressur/akupunkturpunkter. Undersökningsmetoder. Personlighetstyper för hund, katt och häst. Behandlingsförslag av vanligt förekommande besvär. Kost och diet. Se hela upplägget under fliken studieplan.


Basmedicin hund/katt/häst

Utöver akupunkturdelen tillkommer 6 stycken online föreläsningar i Basmedicin för hund, katt och häst som undervisas av Åsa Ekman.Varje föreläsning är 3 timmar lång.


Lärare

Huvudlärare för katt och hund: Eva-Marie Janelo Dipl. Akupunktör, Certifierad laserterapeut och Certifierad Small Animal Practitioner (Tallgrass North America).


Huvudlärare för häst: Åsa Ekman

Åsa ansvarar också för undervisningen i basmedicin: anatomi, fysiologi och sjukdomslära.


Kostnaden för hela utbildningen: två terminer kinesisk medicin samt en termin basmedicin är 45 000 SEK exklusive moms (56 250 SEK inklusive moms).

Vedic samarbetar med Human finans, möjlighet till räntefritt lån finns. Se mer: https://www.humanfinans.se/vedic-akupunktur.htm

Anmälningsavgift: 2000 kr till bg. 5095-0351


Lista på obligatorisk och rekommenderad kurslitteratur skickas till dig i samband med din intresseanmälan.


För mer information samt intresseanmälan kontakta Susanne Körnvik på Tel. 073 053 51 44 alternativt vedicakupunktur@gmail.com