Kinesisk medicin för djur


Vi är glada att kunna erbjuda denna omfattande utbildning i kinesisk medicin för djur. Utbildningen har fokus på häst, hund och katt. De behandlingstekniker som lärs ut under utbildningen är akupunktur, laserakupunktur, akupressur, tu ina och medicinsk laser. Detta är en påbyggnadskurs för dig som redan har en grundutbildning i kinesisk medicin på antingen människa eller djur.
Utbildningen sker på svenska vilket, innebär att även elever från Danmark, Norge och Finland kan ta del av undervisningen.


Kommande kursdatum


Vi har nu satt datum för ny kursstart för den tre terminer långa yrkesutbildningen "kinesisk medicin för djur" till den 24 januari 2025. All teoriundervisning sker online. De praktiska dagarna sker på Vedic i Leksand/Stockholm. 


För att kunna gå denna utbildning krävs det vissa grundläggande förkunskaper i kinesisk medicin.


Saknar du grundläggande förkunskaper i kinesisk medicin?


För dig har vi skapat en fristående kurs "introduktion till kinesisk medicin" som möjliggör att du kan komma in på den längre yrkesutbildningen.


Vi erbjuder introduktionskursen vid två tillfällen under 2024.


Tillfälle 1: 20-22 september och 18-20 oktober 2024.

Tillfälle 2: 15-17 november och 13-15 december 2024.


Denna introduktionskurs är en fristående kurs som alla som är nyfikna på att lära sig grunderna i kinesisk medicin kan ta del av utan att binda upp sig för att fortsätta med den långa utbildningen "kinesisk medicin för djur"


Läs mer om introduktionskursen längre ner!


Välkommen att skicka in din ansökan redan nu:

vedicakupunktur@gmail.com 


Recension från tidigare elev:


"Vedics utbildning i djurakupunktur har gett så mycket mer än bara den teoretiska förståelsen för kinesisk medicin och vilka punkter man behandlar. Alla lärarna har fler kunskaper än "bara" akupunktur plus ett genuint intresse för personlig utveckling, både för sig själva och sina elever så vi har fått med oss en fördjupad kunskap om oss själva och våra förmågor som man inte alltid får när man går en utbildning.
Med stor omtanke och ett bra material har dom lotsat oss genom kinesisk medicin och hur man möter djuren och sig själv med respekt och utan tvång. Det finns stor lyhördhet för frågor och ödmjukhet inför att det ofta finns flera "rätta" svar. 
Att ses online kan kännas lite opersonligt men i tryggheten som Susanne, Eva-Marie och Åsa skapar så kom vår klass snabbt nära varandra och när vi väl sågs efter 6 mån var det som att vi alla kände varandra väl.
Jag rekommenderar varmt den här utbildningen till alla som vill arbeta med djur och kinesisk medicin på ett inkännande sätt. Eva-Marie har gjort ett fenomenalt arbete med att förklara den omfångsrika och ibland svårbegripliga kinesiska medicinen med tydligt, strukturerat kursmaterial.
Det finns alltid mer att lära och det tar tid att smälta men det här är en riktigt, riktigt bra början."


Kursen "Kinesisk medicin för djur" är fördelad över tre terminer. Under de två första terminerna sker all undervisning och praktik och den tredje terminen är avsatt för elevernas självstudier och inlämning av hemuppgifter samt examensarbete.


Kinesisk medicin hund/katt/häst: omfattar 200 timmar lärarledda föreläsningar för hund, katt och häst. Teoriundervisningen sker online.
8 timmar per dag fredag, lördag, söndag x 5 tillfällen per termin.


Praktiken omfattar 64 timmar: 4 dagar hund/katt och 4 dagar häst sker på Vedic Akupunkturskola/stall(Leksand/Stockholm).

 

Några av momenten som ingår är: Introduktion behandlingstekniker akupressur, laserakupunktur och akupunktur. Meridianer och akupressur/akupunkturpunkter. Undersökningsmetoder. Personlighetstyper för hund, katt och häst. Behandlingsförslag av vanligt förekommande besvär. Kost och diet. Se hela upplägget under fliken studieplan.


Basmedicin
hund/katt/häst

Utöver akupunkturdelen tillkommer 6 stycken online föreläsningar i Basmedicin för hund, katt och häst. Varje föreläsning är 3 timmar lång.Lärare

 

Huvudlärare för katt och hund: Eva-Marie Janelo Dipl. Akupunktör, Certifierad laserterapeut och Certifierad Small Animal Practitioner (Tallgrass North America). 


Huvudlärare för häst: Åsa Ekman

Driver Stenviksgården akupunktur &fysioterapi- Stenviksgårdens Kennel
www.stenviksgarden.se


Kostnaden för hela utbildningen: är 45 000 SEK exklusive moms (56 250 SEK inklusive moms).

Vedic samarbetar med Human finans, möjlighet till räntefritt lån finns. Se mer: https://www.humanfinans.se/vedic-akupunktur.htm

Anmälningsavgift: 2000 kr till bg. 587-6396


Lista på obligatorisk och rekommenderad kurslitteratur skickas till dig i samband med din intresseanmälan.

 

För mer information samt intresseanmälan kontakta Susanne Körnvik på Tel. 073 053 51 44 alternativt vedicakupunktur@gmail.com

 

 

Fristående kurs "introduktion till kinesisk medicin"


Denna kurs består av 42 timmar lärarledda föreläsningar online (2 x 3 dagar). 

 

Självstudietimmar ca 100 timmar


Kostnad: 7500 kr inkl. moms


Lärare: Eva-Marie Janelo & Susanne Körnvik


Denna introduktionskurs är en fristående kurs som alla som är nyfikna på att lära sig grunderna i kinesisk medicin kan ta del av utan att binda upp sig för att fortsätta med den långa utbildningen "kinesisk medicin för djur"

 

Recension från en av de tidigare deltagarna på introduktions kursen:

 
"Den förberedande kursen har varit mycket inspirerande att gå och jag längtar till kursstart av den längre utbildningen! 

Jag har en del kunskap om kinesisk medicin sedan tidigare men tack vare den tydliga, väl genomtänkta presentationen och alla övningar så har jag fått klarhet i många saker och är bättre rustad att använda kunskaperna i praktiken. 

Utbildningen rekommenderas varmt för alla som vill gå en seriös och gedigen utbildning."

 

För mer information samt intresseanmälan kontakta Susanne Körnvik på Tel. 073 053 51 44 alternativt vedicakupunktur@gmail.com